Go Back   Forums @ The Digital Fix > Gadgets and Gizmos > Computing Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 27-06-2007, 13:55   #1
Guest 3045
And Whiteside Shoots
 
Join Date: Feb 2001
Location: Manchester, Mancunia.
Posts: 689
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Broken PC-Help!

Hi Guys,

My main PC has just broke, basically nothing appears on the TFT, none of the disc drives will open and a red light stays lit on the front of the tower unit.

When opening the tower up, I can see the green light is on on the motherboard, and all the fans are working. All cables appear to be connected.

Anyone got any ideas what the problem might be?

Thanks for any advice.
Guest 3045 is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2007, 18:33   #2
ian turner
Trusted User
 
ian turner's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: the pits
Posts: 12,346
Thanks: 15
Thanked 315 Times in 303 Posts
probably your psu has died or at least one of the rails has hence some stuff still being powered.
Does it bleep on powerup ?
Try making sure all the plugs are firmly connected and reseat the graphics card and ram.
If that doesn't work then try unplugging the drive cables and power connections.
Then remove the graphics card if still dead.
Then remove the ram.
If theres still no joy then its either the PSU or motherboard with odds on the PSU (can also check the capacitors (thick cylinders) on the motherboard to makesure they all have flat non bulging tops on the off chance).
__________________
---------------------------------------------------------------------------------
All important data is backed up. If you didn't back it up it wasn't important
------------------------------------------------------------------------------------
ian turner is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2007, 21:16   #3
Guest 36821
Trusted User
 
Join Date: Nov 2003
Location: Manchester
Posts: 218
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Would help greatly if you post some details on the last thing you did on it or changes you made.


Were you doing any overclocking? The reason I ask is because I was doing some overclocking and something like that happened to my computer. I thought I had bricked my motherboard even though I had tried to reset the CMOS it still wouldn't work. Then I got advice from someone on the Abit forums who suggested that I should leave the reset jumper on the CMOS for a good 2mins and then try it - worked first time for me. Give it a go, it may do the trick.
Guest 36821 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is my PSU broken or is it something elsE? Guest 6939 Computing Forum 4 09-03-2006 16:20
Broken PSP? Scottola Video Games Forum 6 14-01-2006 22:31
I've broken my pc again Guest 19777 Computing Forum 5 02-08-2005 09:13
Broken LCD Guest 41555 Suppliers and Shopping Forum 0 08-06-2005 01:04

All times are GMT. The time now is 20:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.qq
Copyright ©2000 - 2021 Network N Ltd.