Go Back   Forums @ The Digital Fix > Gadgets and Gizmos > Home Entertainment Hardware forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 26-01-2008, 15:13   #1
chris21
DVD Forums Veteran
 
chris21's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Mulholland Drive
Posts: 6,412
Thanks: 4
Thanked 5 Times in 4 Posts
HD DVD Layer changes?

Do we still get layer changes on HD DVD? Googled, but couldn't find anything.
I've watched 3 without seeing one but I just watched one now and the film paused for a second, then resumed with no sound for another second, then carried on OK. Is this a (bad) layer change? Or a faulty disc?

Thanks.

Last edited by chris21; 26-01-2008 at 15:13.
chris21 is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2008, 11:09   #2
chris21
DVD Forums Veteran
 
chris21's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Mulholland Drive
Posts: 6,412
Thanks: 4
Thanked 5 Times in 4 Posts
So noone knows if HD DVD's have layer changes?
chris21 is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2008, 11:13   #3
The Bear
Old-gold and black member
 
The Bear's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Molineux
Posts: 17,053
Thanks: 497
Thanked 1,708 Times in 588 Posts
Good question!

They are dual-layer so there must be, but I don't know if there is a sufficent buffer to have no pause.
The Bear is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2008, 11:16   #4
bosque
Trusted User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 4,623
Thanks: 100
Thanked 25 Times in 24 Posts
DVDs have a printed notice on the back cover informing the customer of the layer-change. AFAIK HD-DVD/Blu-Ray doesn't have these notices and I've never watched one that has a layer-change. Which film were you watching with the pause ? could be an disc error.
bosque is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2008, 13:15   #5
chris21
DVD Forums Veteran
 
chris21's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Mulholland Drive
Posts: 6,412
Thanks: 4
Thanked 5 Times in 4 Posts
It was "The Frighteners". Since I posted I tried the bit again and it was fine, must have been a bit of dust!
chris21 is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2008, 14:00   #6
thescrounger
Trusted User
 
thescrounger's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Kent
Posts: 19,802
Thanks: 93
Thanked 27 Times in 25 Posts
Quote:
Originally Posted by chris21 View Post
It was "The Frighteners". Since I posted I tried the bit again and it was fine, must have been a bit of dust!

They seem very sensitive to dust and fingerprints. Moreso than DVDs.
thescrounger is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bye-Bye layer changes! :) Guest 5396 Home Entertainment Hardware forum 96 22-02-2004 16:16
Layer changes Guest 7913 Film Discussion 5 05-11-2001 12:11

All times are GMT. The time now is 21:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.qq
Copyright ©2000 - 2021 Network N Ltd.