Go Back   Forums @ The Digital Fix > Gadgets and Gizmos > Home Entertainment Hardware forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 16-12-2020, 10:43   #1821
Jez
Ellis Retire!
 
Jez's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Tim Buck Too
Posts: 8,673
Thanks: 65
Thanked 380 Times in 230 Posts
Bluetooth i think, its how the voice search works; not 100% though.
__________________
Up the Villa!
Jez is online now   Reply With Quote
Old 16-12-2020, 10:52   #1822
AndyWilson
--------old-geek
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 12,013
Thanks: 127
Thanked 433 Times in 200 Posts
Yes...

Longer answer, either / both
AndyWilson is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2020, 11:04   #1823
AdamBrunt
Trusted User
 
Join Date: Sep 2000
Location: UK
Posts: 26,113
Thanks: 190
Thanked 355 Times in 250 Posts
Quote:
Originally Posted by Jez View Post
Bluetooth i think, its how the voice search works; not 100% though.
Quote:
Originally Posted by AndyWilson View Post
Yes...

Longer answer, either / both
Thanks.

Don't really care about the voice search stuff but ... I have a non-hub version of the Harmony remote so as long as the basic functionality is still IR then I am happy.

It was no end of grief getting it to control the Fire Stick - finally only got it working via a USB dongle
AdamBrunt is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2020, 11:07   #1824
basegreen
neergesab
 
basegreen's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Too far south..
Posts: 16,630
Thanks: 768
Thanked 974 Times in 706 Posts
Voice search is really powerful and accurate.
basegreen is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2020, 11:14   #1825
GalaxyBlue
Trusted User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 603
Thanks: 128
Thanked 152 Times in 84 Posts
Hi Adam,

It uses bluetooth -

http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sk...uch-remote.pdf
GalaxyBlue is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2020, 13:15   #1826
belgarion_v
Vince Donald
 
Join Date: Oct 2001
Location: Doncaster, South Yorkshire
Posts: 1,381
Thanks: 28
Thanked 24 Times in 21 Posts
Quote:
Originally Posted by AdamBrunt View Post
Another stupid question before I click on checkout .... does the Sky Q remote work via IR or Bluetooth ?
Bluetooth, its quite funny watching the wife trying to aim the remote around someone despite being told multiple times.

Vince
belgarion_v is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2020, 17:47   #1827
AdamBrunt
Trusted User
 
Join Date: Sep 2000
Location: UK
Posts: 26,113
Thanks: 190
Thanked 355 Times in 250 Posts
Bugger - so my Harmony remote won't work Though it seems to exist in the Logitech Harmony device database and Googling suggests both the box and remote work with IR ??

Last edited by AdamBrunt; 16-12-2020 at 17:56.
AdamBrunt is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2020, 18:54   #1828
GalaxyBlue
Trusted User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 603
Thanks: 128
Thanked 152 Times in 84 Posts
It says that it works with Sky Q here Adam :

https://www.avforums.com/threads/har...sky-q.2256215/
GalaxyBlue is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2020, 05:06   #1829
T4V
PSN=The4thViewer XBL=t4v
 
T4V's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Lave
Posts: 19,247
Thanks: 275
Thanked 515 Times in 254 Posts
Anyone else finding some Sky channels are really really quiet? My mother watches UKDrama or whatever it’s called and has to put the volume almost up to full. Now she is going deaf but I’ve been in at the time and it’s not her it’s genuinely very low.

Thinking of buying her a Soundbar, I take it if her TV has a ARC socket (which I imagine she’s got I have checked) it’ll be controlled by the TVs remote?
T4V is online now   Reply With Quote
Old 17-12-2020, 07:49   #1830
cjanderson
2 phalanxs and a catapult
 
cjanderson's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 36,415
Thanks: 603
Thanked 397 Times in 203 Posts
Yep. Occasionally I have to put the sound up to 100 when most of the times I am on 20-30 ish.
Never spotted a pattern to the channel it’s on.


Sent from my iPhone using Tapatalk
cjanderson is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2020, 07:55   #1831
basegreen
neergesab
 
basegreen's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Too far south..
Posts: 16,630
Thanks: 768
Thanked 974 Times in 706 Posts
I have the subs on most of the time as the sound can be very inconsistent.
basegreen is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2020, 12:34   #1832
AndyWilson
--------old-geek
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 12,013
Thanks: 127
Thanked 433 Times in 200 Posts
The Sky remote is bluetooth, but the Q box works with IR too
AndyWilson is offline   Reply With Quote
Thanked once by:
AdamBrunt (27-12-2020)
Old 17-12-2020, 15:39   #1833
The Bear
Old-gold and black member
 
The Bear's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Molineux
Posts: 17,095
Thanks: 501
Thanked 1,711 Times in 591 Posts
My SkyQ remote is bluetooth apart from the MUTE and VOL +/- buttons which don't seem to work if the remote is covered up (under the bed covers), whereas everything else does.
The Bear is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2020, 15:57   #1834
T4V
PSN=The4thViewer XBL=t4v
 
T4V's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Lave
Posts: 19,247
Thanks: 275
Thanked 515 Times in 254 Posts
The Official Sky HD Thread and FAQ

Quote:
Originally Posted by The Bear View Post
My SkyQ remote is bluetooth apart from the MUTE and VOL +/- buttons which don't seem to work if the remote is covered up (under the bed covers), whereas everything else does.

I don’t have SkyQ so I couldn’t completely comment on this but that would make sense as they need to control the TV which doesn’t have Bluetooth...?
T4V is online now   Reply With Quote
Thanked once by:
The Bear (18-12-2020)
Old 18-12-2020, 08:01   #1835
The Bear
Old-gold and black member
 
The Bear's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Molineux
Posts: 17,095
Thanks: 501
Thanked 1,711 Times in 591 Posts
Yeah you're probably right. My TV does have Bluetooth but likely doesn't connect to the remote.
The Bear is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2021, 12:30   #1836
AdamBrunt
Trusted User
 
Join Date: Sep 2000
Location: UK
Posts: 26,113
Thanks: 190
Thanked 355 Times in 250 Posts
So this could be interesting ... Sky Q installation is due on Tuesday.

Just got a phone call reminder from Sky saying "did you read the text message saying the engineer can't enter the house?". Nope, well I skimmed through it. There is no access to the dish ( where I believe a new box needs attaching for Sky Q ) here without spending about 2 seconds walking 3m straight through an extension.

The rest of the installation ( swapping out the Sky HD box and installing the mini boxes ) I am happy to do - even Sky say that buying new mini boxes are DIY.

Just hope we have a non-jobsworth engineer
AdamBrunt is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2021, 12:58   #1837
scoobyood
Tony Danza
 
scoobyood's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Zagreb
Posts: 9,755
Thanks: 1,076
Thanked 1,599 Times in 836 Posts
Not sure if it's still a problem, but check if they are installing a dish which is compatible with Freesat. I had Sky Q as a new installation a few years back and found that the new Sky Q dish LNB does not support freesat and old Sky HD boxes. However the engineers do have an optional LNB on the van that supports both Freesat and Q. Don't think this costs any extra for customers, as they'll need to install it when there's a customer who has both Q and Sky HD boxes in the house. So you just need to ask for it. Otherwise, I found the hard way, that if you stop paying for Sky, your dish is useless and the coaxial cables won't work with most TV's or Freesat boxes. So I had to pay for a company to come out and change LNB on my dish to a compatible one.

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
scoobyood is offline   Reply With Quote
Thanked once by:
driver8 (17-01-2021)
Old 17-01-2021, 13:27   #1838
malcy
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Stockholm
Posts: 3,693
Thanks: 58
Thanked 135 Times in 92 Posts
The Sky Q LNBs which allow 4 plus simultaneous recordings work with the new 3rd generation Freesat boxes sold under the Freesat brand from 2020. Where you may have problems is if you have an older Humax Freesat box.
malcy is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2021, 13:33   #1839
AdamBrunt
Trusted User
 
Join Date: Sep 2000
Location: UK
Posts: 26,113
Thanks: 190
Thanked 355 Times in 250 Posts
There were also problems, apparently, the old Sky Q LNBs and the dodgy Sky subscription sharing boxes. No problems here with compatibility - there will only be Sky Q box and mini boxes in the house.

The only slight issue ( which will need sorting at some point ) is that the Sky Q main box, from what I understand, doesn't have an RF2/OUT socket which I am currently using to feed 2 other TVs in the house via a booster. Easy to get round though by takin the coax currently going into the SkyHD and putting it directly into the booster

Last edited by AdamBrunt; 17-01-2021 at 13:38.
AdamBrunt is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2021, 14:04   #1840
scoobyood
Tony Danza
 
scoobyood's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Zagreb
Posts: 9,755
Thanks: 1,076
Thanked 1,599 Times in 836 Posts
Quote:
Originally Posted by malcy View Post
The Sky Q LNBs which allow 4 plus simultaneous recordings work with the new 3rd generation Freesat boxes sold under the Freesat brand from 2020. Where you may have problems is if you have an older Humax Freesat box.
Ah yes that was it, so with only one Sky Q box in the house, I only got the 2 output LNB. Wideband Freesat did not exist back then.
scoobyood is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
EPG, sky, sky hd, SkyHD

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Official SPL 2009/10 thread - "The Establishment's" Favourite Thread on the Forums!! boonspoon Sports Forum 440 09-05-2010 17:34
The 'Official' MMA Thread Guest 522 Sports Forum 1001 05-03-2007 18:05
*The Official PS3 Thread* TimJBart Video Games Forum 1029 08-09-2006 16:27
Official Liverpool 06 - 07 Thread - The Official Pedant thread! Guest 816 Sports Forum 1013 06-09-2006 10:09
The one and only official "official"Tru calling thread... Lorne.t Television Discussion 79 23-03-2005 19:37

All times are GMT. The time now is 16:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.qq
Copyright ©2000 - 2021 Network N Ltd.